Sanatçı Aram Serhad tahliye edildi

Sanatçı Aram Serhad tahliye edildi

Asıl adı Gökhan Sevinç olan ve halk arasında Aram Serhad olarak bilinen Kürt sanatçı, 41 gün süren tutukluluğun ardından tahliye edildi.

Asıl adı Gökhan Sevinç olan ve halk arasında Aram Serhad olarak bilinen Kürt sanatçı, 41 gün süren tutukluluğun ardından tahliye edildi..

Aram Serhad için “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi. 1 Kasım tarihinde görülecek ilk duruşma için arada bulunan sürenin uzunluğu gerekçe gösterilerek ara bir mahkeme yapıldı. Bu ara mahkemede Aram Serhad ile beraber tutuklanan diğer 8 kişi de serbest bırakıldı. 

Aram Serhad ile beraber serbest bırakılan kişilerin isimleri şöyle:

Yılmaz Gülaşkı, Selahattin Demirkapu, Ramazan Karaman, Mahmut Karakoyun, Deniz Canpolat, Cumali Karabal, Ali Haydar Kılıç, Ahmet Arif Gürses.

Serhad, 24 Aralık 2015 tarihinde "örgüt propagandası" iddasıyla tutuklanmış, 5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.