Samsun’daki vahşet Hakkâri’de yankı buldu

Samsun’daki vahşet Hakkâri’de yankı buldu

Samsun‘da İbrahim Zarap isimli kişi, bir kadını sokak ortasında çocuğunun gözleri önünde öldüresiye dövmesi üzerine yaşanan tepkiler devam ederken Hakkari Barosu olaya müdahil olmak için çalışma başlattı.

Samsun’da darp edildiği için yerde hareketsiz yatan kadının başına defalarca tekmeler atan, yüzünü yumruklayan saldırganın görüntüsü sosyal medya platformu olan Twitter’da paylaşılmıştı.

Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın etiketlendiğin video sosyal medyada tepkilere yol açarken “Rumeysa” isimli kullanıcı söz konusu videoda darp edilen kadının ablası olduğunu, yandaki küçük çocuğun da yeğeni olduğunu ifade etti ve ablasının ilk kez değil birçok kez şiddete uğradığını, yüzlerce kez şikayetçi olduklarını ancak söz konusu saldırganın hiç ceza almadığını kaydetti.

Saldırganın adını, soyadını, ve fotoğrafını paylaşan “Rumeysa”, ablasının başına bir şey gelmesi durumunda sorumlusunun İbrahim Zarap olacağını açıklaması üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Tepkiler üzerine yakalanan saldırgan tutuklanırken, tepkiler ise sürüyor.

Kadına yönelik şiddete ülkenin en doğusunda bulunan Hakkâri’den en anlamlı destek geldi. Sosyal Medya hesabında açıklama yapan Hakkari Baro Başkanı Avukat Ergün Canan, aileye her türlü desteği verecekleri mesajını verdi. Canan mesajında, “Hakkari Barosu olarak Samsun’da vahşi bir şekilde “insanlığa karşı işlenen suçun” müdahili ve takipçisi olmak, mağdura hukuki desteği sunmak için çalışmalarımız başlatılmıştır” denildi. (Çağdaş Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum