Sakık: Yeni bir çözüm süreci başlama ihtimali olabilir

Sakık: Yeni bir çözüm süreci başlama ihtimali olabilir

Sırrı Sakık: Parti kapatmak çözüm değil, bugüne kadar dokuz partimiz kapatılmış, şimdi onuncu parti kapatılsın deniyor. Alfabede harf kalmasa bile harf satın alıp yeni bir parti kurarak siyasi mücadelemize devam ederiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Sırrı Sakık, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması çağrısıyla ilgili Medyascope.tv'ye konuştu.

Sakık, “Parti kapatmak çözüm değil, bugüne kadar dokuz partimiz kapatılmış, şimdi onuncu parti kapatılsın deniyor. Alfabede harf kalmasa bile harf satın alıp yeni bir parti kurarak siyasi mücadelemize devam ederiz” dedi.

Sakık, Kürt meselesinin çözümü için yeni bir çözüm süreci ihtimalini de gördüğünü belirterek, yeni bir sürecin başlaması gerektiğini söyledi.

"MHP de yargıya mesaj veriyor"

MHP lideri Bahçeli’nin açıklamalarındaki “HDP kapatılmalıdır” sözleri dışındaki mesajlarının da altının çizilmesi gerektiğini söyleyen Sakık, şöyle devam etti: “Onlar da yargıya mesaj veriyor. Yani Selahattin Demirtaş’ın neden dört yıldır bir iddianame bile yazılmadan tutuklu kaldığını soruyorlar. MHP, 2002 yılında koalisyon ortağı olduğunda idamın kaldırılmasını sağlamıştı. Yaptıkları tek doğru icraat da buydu. HDP’yi kapatmanın çözüm olmadığını onlar da çok iyi biliyor."

"Reformlar yapılmalı"

İktidarın ekonomi ve hukukta reform yapması gerektiğini de belirten Sırrı Sakık, yeni bir çözüm süreci başlama ihtimali olduğunu tahmin ettiğini söyledi. Bunun bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Sakık, “Üç konuşmayı bir araya getirip bir örgüt kurma ve örgüt üyeliği yaratıyorlar. HDP’ye karşı ve daha önce HDP içinde yer almış kişileri de içine alacak olan bir parti kurmalarının halkta bir karşılığı yoktur. HDP bugün bütün mazlumların sesi ve umudu olmuştur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.