Sağlıkta Kalite Değerlendirmesinde Hakkari beşinci

Sağlıkta Kalite Değerlendirmesinde Hakkari beşinci

Hakkari Valiliği, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yayınladığı sağlıkta kalite değerlendirmesi sonuç raporuna göre Hakkari İl Sağlık Müdürlüğünün birinci olduğunu açıkladı.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Verimlilik Kalite ve Akreditasyon Dairesi Başkanlığının 2019 yılı Ocak ayında yayınladığı "Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Sonuç Raporu"na göre, Hakkâri İlimiz 91,68 puan alarak Türkiye beşincisi olduğu belirtildi.

Açıklamada, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında İlimizde sunulan sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan genel değerlendirme sonucunda Hakkâri’nin, Türkiye’de 5’inci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attığını söyledi.
 
Hakkâri’nin 91,68 puanla Türkiye beşincisi olup yakışır bir sonuç elde ettiğini ifade eden Vali Akbıyık,  
"İlimiz, sağlıkta kalite standartları esas alınarak değerlendirilmesi sonucu Türkiye geneli kalite ortalamasında beşincilikle onurlandırılmıştır. Sağlık kuruluşlarımızda çalışan arkadaşlarımızın özverili ve gayretli çalışmaları neticesinde İlimiz bu dereceyi almıştır. Özveri ve gayretle görevini yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte de kalite ve başarıyı daha da arttırarak İlimize yakışan bir hastane profili oluşturmak için çaba gösterileceğine inanıyorum. İlimize bu başarıyı kazandıran tüm çalışanlarımıza kalite birimlerimize teşekkür ederim."dedi. 

1-936.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.