Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs salgını tüm ülkede yeniden tırmanışa geçti

Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs salgını tüm ülkede yeniden tırmanışa geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Valiliği’nde açıklamalarda bulundu. Bakan Koca Koronavirüs salgının tüm ülke genelinde yeniden tırmanışa geçtiğini açıkladı.

Üç milyonu aşkın nüfusuyla Bursa Covid-19’a karşı verdiğimiz savaşın merkezlerinden biridir. Sosyal hareketliliği ve diğer şehirlerle ilişkileri önemini daha da artırıyor. Burada kazanacağımız başarı tüm ülkeyi olumlu etkileyecektir.

Koronavirüs salgını tüm ülkede yeniden tırmanışa geçmiş durumdadır. Bursa şu an salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Günlük vaka sayısı eylül ortalarına kıyasla yaklaşık üç kat artmıştır.

İstanbul’da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40’ına ulaştı. İstanbullulara gerekirse fedekarlık yapmaları çağrısında bulunuyorum. Hafta sonundan başlayarak beş gün İstanbul’da çalışma arkadaşlarımda birlikte olacağım. İstanbul valisi, belediye başkanı ve emniyet müdürüyle görüşmeyi planlıyorum. Çarşamba günü bilim kurulu toplantımızı da İstanbul’da yapacağız. Bu görüşmelerden, denetimler, günlük hayat düzeni ve toplu taşıma konusunda mücadeleyi kolaylaştıracak sonuçlar alacağımızı umuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.