Sağlık Bakanı Koca: 2 ay direnelim, yazın virüsün etkisi azalıyor

Sağlık Bakanı Koca: 2 ay direnelim, yazın virüsün etkisi azalıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kışın kapalı ortamlarda yakın birliktelikler olduğu için koronavirüsün daha hızlı yayıldığını, yazın etkisinin azalacağını söyledi:

Sosyal medya hesabından kameralar karşısında yaptığı açıklamayı paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kışın kapalı ortamlarda yakın birliktelikler olduğu için koronavirüsün daha hızlı yayıldığını, yazın etkisinin azalacağını söyledi:

Fahrettin Bilim Kurulumuzun öngörüsü bu yöndedir. Bu hastalık daha çok bir kış enfeksiyonu. Tedbir alırsak, yayılmayı önlersek, büyük olasılıkla, 2 ayda hayat normale döner.

Yaz döneminde bu virüsün etkisinin azalacağı genel olarak bilim kurulunun da öngörüsü. Aslında kışın bu enfeksiyonun yoğunluğu, kapalı ortamlarda yakın birlikteliklerin fazla olması, bu yaygınlığı daha çok artıran unsur. Önümüzdeki bir, bir buçuk, bilemediniz en fazla 2 aylık süreç bizim için son derece önemli ve bu dönemde panik asla oluşturmadan alacağımız kararlar daha çok ertelemeye yönelik; bir, bir buçuk ay sonrasına ötelemeye yönelik olmalı. Bu dönemin geçici olması için de salgının yaygınlığını önlemek gerekiyor.” from Fahrettin Koca Sağlık Bakanı
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.