Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Verilerde tutarsızlık iddiaları asılsızdır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Verilerde tutarsızlık iddiaları asılsızdır

Sağlık Bakanı Koca: Açıkladığımız verilerde tutarsızlık olduğu iddiaları tamamen asılsızdır

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısına yönelik e-devlet verileri ile Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı veriler arasında tutarsızlık olduğu iddialarıyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "iddialar asılsızdır" açıklamasını yaptı.

Bakan Koca Twitter üzerinden sabaha karşı yaptığı açıklamada "Açıklanan sayısal veriler, kanıta dayalıdır. Doğrudan COVİD-19 tanısını esas almıştır. Veriler, anlık gerçek verilerdir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba dün akşam saatlerinde Twitter üzerinden, e-devlet sistemindeki vefat sorugulama bilgileri ile Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı veriler arasında tutarsızlık olduğunu belirten açıklamalar yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.