Sadullah Ergin de Ak Parti'den istifa etti

Sadullah Ergin de Ak Parti'den istifa etti

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Temmuz ayında, Babacan'ın istifasından birkaç gün sonra Ak Parti'den istifa ettiği öğrenildi.

Ergin'in Babacan'ın Temmuz ayında Ak Parti'den istifasından birkaç gün sonra Yargıtay'ın internet sitesine girerek doğrudan parti üyeliğine son verdiği belirtildi.

Babacan hareketi içinde yer alan bazı eski bakan ve milletvekillerinin de istifa kararı aldığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp, parti kuruculuğundan ayrılan ve Ak Parti'den istifa eden Ali Babacan'ın ardından, yeni oluşum içinde yer alacağı belirtilen bazı isimler de, parti ile yollarını ayırmaya başladı.

Bu isimlerden ilki, Babacan ile birlikte yeni parti oluşumu içinde etkin rol al alan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin oldu.

Edinilen bilgiye göre Ergin, istifasını e-devlet üzerinden Yargıtay'ın sitesine girerek doğrudan "parti üyeliğini sonlandırma" yöntemiyle yaptı.

İstifaların Ergin ile sınırlı kalmayacağı belirtiliyor. Aralık ayı başına kadar yeni partiyi kurmayı hedeflediği belirtilen Babacan'la birlikte yeni parti oluşumu içinde yer alan eski bakan ve milletvekillerinin de partilerinden istifa etmeleri bekleniyor.

Kulislerde, Ergin'in istifasının duyulmasının ardından Babacan'la birlikte hareket eden eski bakanlardan Beşir Atalay, Nihat Ergün'ün de istifa kararı aldığı iddiası yayıldı.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de ayrılacaklar arasında sayılıyor. Ancak bu isimler, istifa iddiaları ile ilgili şimdiye kadar bir açıklama yapmadılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum