"Sadece aşı olmayanlar için" iş ilanı veren şirkete tepki yağdı

"Sadece aşı olmayanlar için" iş ilanı veren şirkete tepki yağdı

Gönderi sosyal medyadaki müşterilerin tepkisini çekti

Kanada merkezli bir kano şirketinin sahipleri, sadece aşı yaptırmamış olanların başvurabileceği tartışmalı bir iş ilanı açtı.

Souris River Canoes isimli şirketin iş ilanında "KOVİD-19 aşılarından herhangi birini vurulduysanız lütfen BAŞVURMAYIN" dendi.

Sadece aşı olmamış kişileri değerlendirmeye alacağız.

Evli bir çift olan şirket sahipleri, iki tam zamanlı ve bir yarı zamanlı pozisyon için çalışan arıyordu. Yenilenme ihtimali olan pozisyonların süresi 6 aylıktı.

DAHA FAZLA OKU

Uzmanlar aşı tereddütü yaşayan psikiyatri hastalarını uyardı: Korkudan değil ama Kovid-19’dan ölünüyor

Kovid-19 önlemleri karşıtı mitinglerin organizatörü ve aşı karşıtı Wallace, Kovid-19'dan öldü

Gönderi sosyal medyadaki müşterilerin tepkisini çekti. Müşterilerden Rob Prdn, Facebook'ta, "Pandeminin bu aşamasında istihdam koşulu olarak personelin Covid-19 aşısı olmamasını istemek hem sorumsuz hem de pervasızca" dedi.

Duyuru Twitter'da da viral oldu ve olumsuz Google incelemelerine neden oldu.

Şirket sahipleri Keith ve Arlene Robinson'ın eleştirilere verdiği yanıtlar tepkiyi katladı. Reddit'te yayımlanan bir e-postada şu ifadeler yer alıyordu:

Hükümetin ve şirketlerin aşı mecburiyeti ve aşı pasaportu kullanarak kişilerin sağlık özgürlüğü hakkına yönelttiği zorbalığa karşıyız.

Şu ifadeleri eklediler:

Tıpkı bizim kendi işe alım kararlarımızı verme hakkımız olduğu gibi, yargılayıcı tutum ve görüşleriniz de sizin hakkınız.

Halkla ilişkiler uzmanı Wojtek Dabrowski, Financial Post'a yaptığı açıklamada iş ilanının müşterilere yanlış bir mesaj verdiğini söyledi. Dabrowski şunları söyledi:

Ne zaman itici, saldırgan ve sadece aşı olmayanların gelip şirketinizde çalışmasını istemek kadar açıkçası birçok kişi için tehlikeli bir şeyi ortaya atsanız başarılı bir işletme yönetmenin önüne geçmiş olursunuz.

Söz konusu iş ilanı, Kanada genelinde aşı mecburiyetinin arttığı dönemde geldi. Çeşitli sektörlerden işverenler, çalışanlarına aşı olmalarını veya başka bir iş bulmalarını söylüyor.

Souris River Canoes, The Independent'ın yorum isteklerine yanıt vermedi.

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.