Saadet Partisi seçim beyannamesini açıkladı

Saadet Partisi seçim beyannamesini açıkladı

Temel Karamollaoğlu, Kürt sorunu konusunda, “Yapacağımız bir reformla çözeceğimize kalpten inanıyoruz” dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve Türkiye cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, bugün Ankara’da, partisinin seçim beyannamesini açıkladı.

SP, 24 Haziran milletvekili genel seçimine, CHP ve İYİ Parti ile kurdukları “Millet İttifakı” çatısı altında girecek.

Kürt meselesinin çözümsüzlüğünün ihmallerden kaynaklandığını vurgulan Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Kürtler ve Türkler aynı dinin mensubu, ortak bir tarihin çocukları, aynı kültürün renkleri ve aynı vatanın evlatlarıdır. Türkler ve Kürtler, bir vücudun azaları gibidir. Aslında Türk'ün Kürt diye, Kürt’ün de Türk diye bir meselesi, problemi yoktur."

HAK VE ADALET EKSENİ

Sorunu, hak ve adalet ekseninde sorunu çözeceklerini ifade eden SP Genel Başkanı, şunları ekledi:

“Meselemiz milletimizde değil, mesele bu milleti bölmeye, ayrıştırmaya çalışan yaklaşım ve politikalardadır.

Kürt meselesinin çözülmemiş olması, hak, adalet, ekonomi, eğitim, güvenlik gibi birçok alanda ortaya konan yanlış anlayış ve yapılan ihmallerin ortak sonucudur. Dolayısıyla, yaşanan eksiklikleri bir bütün halinde ele almadan Kürt meselesinde çözüme ulaşmak mümkün olmayacaktır. Yapacağımız bir reformla çözeceğimize kalpten inanıyoruz.”

HERKESE EŞİT MESAFE

Cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu, herkese eşit mesafede duracaklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Mahallelere, belediyelere, üniversitelere bölgelere hizmet götürürken kesinlikle ayrımcılık yapmayacağız. Hiç kimseyi siyasi görüşünden dolayı hizmetten mahrum bırakmayacak ve hiç kimseye ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmayacağız. Sözün kısası kutuplaşmaya kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Bugün ne yazık ki en önemli problemimiz kutuplaşmadır.”

Devletin zulümle ayakta duramayacağını da belirten SP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devletin bekası da, milletin bekası da adalet ile tesis edilebilir ancak. İdare ve iradede temel ölçümüz her zaman hukukun üstünlüğü olacaktır. Tüm iş ve icraatlarımız hukuk norm ve ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Hukuk istisna gözetilmeksizin devletin bütün organları üzerinde egemen kılınacaktır.”

EKONOMİ VAATLERİ

Ekonomideki gelişmelere de değinen Karamollaoğlu, şunları özetledi:

“Bugün tatbik edilen ekonomik politikasının adı rant politikasıdır. Rant ekonomisiyle ülke yönetiliyor. Vergi, zam, faiz, düşük ücret ve düşük taban fiyatları vasıtasıyla halkın sahip olduğu bütün imkânlar elinden alınmaktadır.

Milli kuruluşlar yabancı ve yerli tekellere haraç mezat satılmış ve hala da satılmaya devam etmektedir. Akaryakıttan alınan yüksek vergi oranlarının da azaltılması, düşürülmesi gerektiğine inanıyoruz.”

GENÇLER VE İŞSİZLİK

“15 - 24 yaş arası genç işsiz oranı toplam işsizlik oranının yüzde 21'i seviyesindedir” diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

“Yani bugün 700 bin gencimiz işsizdir ve bu rakam artmaktadır. Saadet iktidarı gençlerimizin sorunlarına ciddiyetle eğilecek, gençlerimiz için yatırım, istihdam ve üretim hamleleri gerçekleştirilecek. Hem gençlerimiz iş bulacak, hem ülkemiz reel manada kalkınacaktır.”

ASGARİ ÜCRET

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş), “Ankara'da hesaplanan gıda enflasyonunun Mayıs’ta bir önceki aya göre yüzde 0.34 arttığı” verisine değinen Karamollaoğlu, şunları dile getirdi:

“Asgari ücret yolsuzluk sınırının mutlaka üzerinde ve vergiden muaf tutulacaktır. Hedef açlık sınırı değil, yoksulluk sınırı olacaktır. Akaryakıttan alınan yüksek vergi oranlarının da azaltılması düşünülmesi gerektiğine inanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.