Rusya ve Suriye, İdlib'i vurdu

Rusya ve Suriye, İdlib'i vurdu

Rus uçakları 22 günlük aradan sonra İdlib'e hava saldırısı düzenledi.

Rus savaş uçakları 22 günlük bir aranın ardından İdlib’e hava saldırısı düzenledi. Rus ve Suriye ordularına ait oldukları belirilen dört savaş uçağı İdlib’in batı bölgesinde bulunan Cisr El Şuğur bölgesini bombaladı. CNN Türk muhabiri İsmail Umut Arabacı’nın geçtiği habere göre bu saldırı yerleşim bölgelerinden uzakta ve muhaliflere yönelik olarak gerçekleştirildi.

Reuters’in geçtiği habere kaynak olarak İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi gösterildi. İdlib konusu 7 Eylül’de Tahran’da İran, Rusya ve Türkiye liderleri arasında yapılacak zirvede de görüşülecek.

TRUMP’TAN TWEET

ABD Başkanı Donald Trump, bugün sabahın erken saatlerinde attığı bir Tweet’te “Suriye devlet başkanı Beşar Esad pervasızca İdlib’e saldırmamalı. Rusya ve İran da bu potansiyel insani trajediye dahil olurlarsa vahim bir hata yapıyor olacaktır. Böyle bir olay yüzbinlerce insanın ölümüne yol açar. Buna izin vermeyin” dedi. Rusya Dışişleri bakanı Sergei Lavrov da, İdlib’deki durumun kabul edilemez olduğunu, sivilleri canlı kalkan olarak kullanan teröristlerin bölgeden temizlenmesi gerektiğini söylemişti.

BM verilerine bölgede El Nusra ve El Kaide savaşçılarından oluşan 30 bin kişilik bir grup bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.