Rusya: Türk birliklerinin olduğu yere saldırı düzenlemedik

Rusya: Türk birliklerinin olduğu yere saldırı düzenlemedik

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan İdlib saldırısına ilişkin açıklama: Tük askerlerinin bulunduğu noktadaki hava saldırısını biz düzenlemedik.

 İdlib’de 33 Türk askerinin öldüğü saldırı hakkında Rusya’dan ilk açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, ‘Türk birliklerinin bulunduğu bölgeye Rus uçaklarının saldırı düzenlemediği’ bilgisi verildi. Açıklamada ‘Rusya’nın, Türk askerlerinin ölüm haberini aldıktan sonra tam ateşkes sağlanması için elinden geleni yaptığı’ belirtildi.

‘TÜRK BİRLİKLERİNİN O BÖLGEDE OLMAMASI GEREKİYORDU’

Açıklamada, ‘Türkiye’nin Rusya’ya verdiği bilgiye göre Türk askerlerinin söz konusu bölgede olmaması gerektiği’, ordusunun büyük bir ‘Suriye ordusunun operasyon bölgesindeki militanların arasında bulunan askerlerin vurulduğu’ savunuldu.

Rus devlet ajansı Sputnik’in aktardığına göre açıklamada tam olarak şu ifadeler kullanıldı: Rusya Ordusu, yaralanan Türk askerlerine ilişkin gelen bilgi üzerine Suriye Ordusu’nun ateşkes yapması için gerekli adımları attı. Behun yakınlarında gerçekleşen operasyonda Rusya hava kuvvetleri yer almadı.

Türkiye’nin İdlib’deki koordinasyon merkezi ile temas halindeyiz.

Türk makamları tarafından verilen bilgiye göre, Türk askerlerinin söz konusu bölgede olmamaları gerekiyordu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.