Rusya İdlib'e giriş için Türkiye'den 'izin' istedi

Rusya İdlib'e giriş için Türkiye'den 'izin' istedi

Rusya yetkili Vladimir Şamanov, İdlib'de düşürülen uçaklarının bulunduğu bölgeye erişim için Türkiye'yle temas halinde olduklarını ancak durumun henüz netlik kazanmadığını belirtti.

Rusya’nın, Suriye’nin İdlib kentinde savaş uçağının düşürüldüğü noktaya giriş için Türkiye ile temas halinde olduğu belirtildi. Interfax ajansı, Rus parlamentosu Duma’nın savunma komitesi başkanı Vladimir Şamanov’a dayandırdığı haberinde, iki ülkenin bu konuda temas halinde olduğunu, Rusya’nın henüz enkaz alanına erişim sağlayamadığını belirtti. Şamanov, “Türklerle bu konuda görüşmeler yürütüyoruz fakat henüz sonuç yok” dedi.

Su-25 tipi savaş jeti, cumartesi günü İdlib’de silahlı isyancılar tarafından düşürülmüştü. İdlib’deki çatışmasızlık bölgesinin Türkiye’nin gözetiminde olması öngörülürken, uçaktan sağ kurtulan ancak çatışmada kendini el bombasıyla öldüren pilot Roman Filipov’un cenazesinin isyancılardan alınıp Rusya’ya teslim edilmesi için de Ankara devreye girmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.