Rusya, Deyr ez Zor'da IŞİD'i vurmaya devam ediyor

Rusya, Deyr ez Zor'da IŞİD'i vurmaya devam ediyor

Rus Tu-22 uzun menzilli bombardıman uçakları, Suriye'nin Deyr ez Zor kentinde IŞİD hedeflerini vurmaya devam diyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya'daki üslerinden kalkan 6 Tu-22 bombardıman uçağı, Deyr ez Zor'da IŞİD'e ait 2 kontrol merkezi ile silah ve mühimmat depolarını vurdu. Açıklamada "Irak ve İran hava sahasından geçen Tu-22 uçaklarının Deyr ez Zor'daki IŞİD hedeflerini başarıyla imha ettikleri objektif kontrol araçları vasıtasıyla doğrulandı" denildi.

​'SU-30 VE SU-35 UÇAKLARI TU-22'LER İÇİN HAVA KORUMASI SAĞLADI'

Hmeymim Üssü'nden havalanan Su-30 ve Su-35 savaş uçaklarının Tu-22'lere refakat ederek hava koruması sağladığını bildiren bakanlık, Rus jetlerinin Suriye'deki görevlerini tamamladıktan sonra Rusya'daki üslerine geri döndüğünü aktardı.

RUS UÇAKLARI IŞİD'İ SON 5 GÜNDE 4. KEZ VURDU

Rus bombardıman uçakları, Deyr ez Zor'daki IŞİD hedeflerini son 5 gün içinde 4. kez vurdu. Rusya daha önce 21, 23 ve 24 Ocak'ta operasyon düzenlemişti.

IŞİD DEYR EZ ZOR ASKERİ ÜSSÜNÜ KUŞATTI

​IŞİD militanları, geçen hafta Deyr ez Zor askeri hava üssünü kuşatmıştı. Hava üssü, Suriye ordusunun kentteki son savunma hattını oluşturuyor. IŞİD'in intihar eylemleri ve silahlı saldırılarına karşın ordu üssü başarıyla savunup IŞİD hedeflerini vurdu.

Bölgedeki durumu değerlendiren Rus Genelkurmay Başkanlığı, IŞİD'in kenti ele geçirmesi durumunda sivillerin 'soykırıma uğrama riskiyle' karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunmuştu.

Suriye ordusunun kontrolündeki Deyr Ez Zor kenti, Temmuz 2014'ten beri IŞİD'in kuşatması altında. Kentte yaşayanlar ve bölgedeki askeri personel, uçakların dağıttığı insani yardımlarla yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.