Rus sınırında Çin füzesi

Rus sınırında Çin füzesi

Çin’in tasarladığı Dongfeng-41 (DF-41) tipi kıtalararası balistik füzenin Rusya sınırına yerleştirildiği duyuruldu.

Çin gazetesi Global Times, DF-41, katı yakıtla çalışan ve menzili 10 bin kilometreden fazla olan kıtalararası balistik füze olarak bilinen füzenin, Rusya’nın sınırında bulunan Heilongjiang bölgesine yerleştirildiği bildirildi.
 
Kremlin, Çin’in Rus sınırında füzeleri yerleşmesini tehdit olarak görmüyor.
 
Rusya Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitri Peskov, konuya ilişkin Rusya’nın Çin Silahlı Kuvvetlerinin gelişmesini tehdit olarak görmediklerini belirtti.Peskov, Çin’in Rusya’nın stratejik, siyasi, ekonomi ve ticari ortak olduğunu söyleyerek, “İlişkilerimizin kıymetini biliyoruz. Şüphesiz ki bu bilgi gerçekse Çin Silahlı Kuvvetlerinin gelişimini, Çin’deki askeri amaçla yapılan girişimi, ülkemize tehdit oluşturan unsur olarak algılamıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.