Rus helikopterler Palmira operasyonunda fark yarattı

Rus helikopterler Palmira operasyonunda fark yarattı

Rus helikopterler, terörist hedeflere saldırılarda ve keşifte Suriye ordusuna büyük destek sağlıyor. Özellikle de çöl savaşı şartlarında helikopterlerin ateş desteği büyük önem taşıyor. Palmira’daki başarılar bunu bir kez daha kanıtladı.

Sputnik'e konuşan Suriyeli bir komutan, Palmira yakınlarındaki terörist hedeflere yönelik operasyonun sürdüğünü belirterek, "Şehrin 15 kilometre doğusundaki Al Mazar sıradağları ele geçirildi. Lojistik depolar onarıldı. Rus helikopterler operasyonlara büyük destek sağladı. Onların yardımıyla onlarca terörist öldürüldü, tanklar ve 2 zırhlı araç imha edildi" dedi.

Suriye ordusunun sürekli Palmira yakınlarındaki el Suhna gibi çöllerde operasyon düzenlediğini anlatan komutan, "IŞİD çöllerde çok aktif hareket ediyor, bu yüzden ordu komutanlığı yeni operasyonlar üzerinde titiz çalışma yapıyor" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.