Roja Navneteweyî Ya Jinan

   Bugün dünyanın dört bir yanından kadınlar günü olarak kutlanıyor. Dünyaya gözümüzü açtığımızda annemiz ile karşılaşıyoruz. O ilk tebessümü, şefkati sevgiyi ondan görüyoruz. Annemizden aldığımız sevgi ve şefkat ile sevmeyi, sevilmeyi ve tebessüm etmeyi öğreniyoruz. Anne ile başlayan kadının hayatımızdaki yeri bazen bir eş, bazen abla ve bazen ise içten bir dost olarak karşımıza çıkabiliyor. Dünyada yaşayan kadınların birçoğu mutlu, birçoğu mutsuz, birçoğu gülüyor, birçoğu ağlıyor. Ama bize ALLAH’ın emaneti olan kadınlar tüm güzelliklere ve mutluklara layıktır. Kadın yaşamı boyunca çalışarak, üreterek bizlerin hayatlarına katkı sağlamakta ve etrafını güzelleştirmektedir. Kadın evini temiz tutar. Bireylerin lezzetli yemekler yemesini sağlar. Evde aradıkları sadeliği huzuru ve düzeni bulmalarını sağlar.

Hele ki bu çalışan bir kadınsa. Hem evinde çalışır hem işyerinde. Bu durumda erkeklerden daha fazla üretir çalışan kadın. Bu yüzden saygıyı hak eder2 kadın çaba sarf eder çünkü özverilidir. Hayatımızın her alanında bizimle beraber oldukları ve bize destekçi oldukları için yanımızda bulunup hayatlarımızı güzelleştirdikleri için onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Onları bir çırpıda tanımak en kalabalık ortamda bile çok zor değildir. Duruşları farklı, bakışları kendinden emindir. Yüzlerinde hüzünlü bir gülümseme bazen de tüm acılara inat kahkahaları vardır.

İnsan olmanın vesilesidir. Havva’dır kadın.

Sevgilinin can damarı Amine’dir.

Latife eş Hatice’dir.

Bir iffet abidesi Meryem’dir.

Her şeyden önce kadın mutlu bir ailedir…

  Hayatımızdaki en önemli rolleri gerçekleştiren, evlatlarımızı büyüterek aslında toplumu şekillendiren fedakar kadınlara, emeklerine ve varlıklarına saygı gösterelim her zaman. Bugün dünya kadınlar günü olduğu için her günden farklı olarak bugünün anlam ve önemini kadınlara hissettirmeliyiz. Ufak bir emekleri için de olsa, onlara bir bardak çay ikram edelim. Kadına yapılan şiddeti de unutmamak gerekir tabi. Ülkemizde şiddete uğrayan ve bu şiddet sonucunda hayatlarını kaybetmiş nice Özgecan’ların acısı hala yüreğimizin en kuytu köşesinde duruyor. Erkek olmanın türü olmaktan utanç duyduk artık! Şiddet yerine sevgi ve saygıyla onlara yaklaşmalıyız. Kadın anadır, bacıdır. Candır, cananadır. Eli öpülesidir, duygu selidir kadın.

Saygı sevgim senin olsun ey kadın! Sen ne değerlisin ey kutsal kadın!    

‘’Unutmayalım ki onlar insan biz insanoğluyuz.’’

Bu duygu ve düşüncelerle 8 mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyor sağlık ve mutluluk temennisinde bulunuyorum.

Yüreğinize emeğinize sağlık.

359ba784-f7eb-4ff8-9feb-6d789e6113f5.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum