Reuters: Atina ‘kazaydı’ diyor

Reuters: Atina ‘kazaydı’ diyor

Reuters: Türkiye’nin Kemal Reis ve Yunanistan’ın Limnos gemileri arasındaki olay için Atina ‘kazaydı’ diyor

Perşembe günü Kıbrıs ve Girit adaları arasında Yunan ve Türk donanma gemileri arasında yaşanan olayla ilgili Yunan kaynaklar Reuters haber ajansına konuştu ve iki geminin küçük bir çarpışma yaşadığını, olayın bir kaza olduğunu ifade etti.

Reuters’a konuşan bir Yunan yetkili, Türkiye’nin Oruç Reis gemisinin Yunan donanmasına ait gemiler tarafından bir süredir takipte tutulduğunu hatırlattı.

Dün, Yunan gemisi Limnos’un Oruç Reis’e yaklaştığı, bu sırada önünün Türk donanmasına ait Kemal Reis tarafından kesildiği belirtildi.

Reuters’a konuşan Yunan kaynak, Limnos’un bir çarpışmayı önlemek adına dümen kırdığını ancak Limnos’un burnunun Kemal Reis’in arka bölümüne çarptığını ifade etti. Yunan kaynak, ‘Olay bir kazaydı’ diye konuştu ve Limnos’n hasar görmediğini belirtti.

Limnos’un daha sonra Fransa ile birlikte icra edilen müşterek askeri tatbikata katıldığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı konuşmada “Oruç Reis’e saldıranlar bedelini en ağır şekilde öder. Bugün ilk cevabı aldılar” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.