Rengi Hakkari'den muhteşem etkinlik

Rengi Hakkari'den muhteşem etkinlik

Rengi Hakkâri Sanat Topluluğu tarafından protokol üyeleri ve vatandaşlara yönelik bir etkinlik düzenlendi.

Kent Park’ta düzenlenen etkinliğe Vali İdris Aklbıyık, eşi Sevim Akbıyık, Kamu Denetçiliği Kurumu (OMBUDSMAN) Başdenetçişi Şeref Malkoç ve beraberindeki heyet ile Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Baro Başkanı Av. Zeydin Kaya, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kent Park’ta sahne alan Rengi Hakkâri Sanat Topluluğu kına gecesi ve çeşitli gösterilerde bulunarak değişik yörelere ait halk oyunları sergiledi. Dengbejlerin (ozanların) müzik dinletisinin ardından sahne alan mahalli ses sanatçıları birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.

Vali Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık ve protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte kol kola girerek söylenen şarkılar eşliğinde halay çekti.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlik vatandaşların gece geç saatlere kadar halay çekip eğlenmesiyle sona erdi.

Öte yandan Hakkari Valiliğimiz öncülüğünde Hakkâri Baro Başkanlığı ile Dünya ve Anadolu Dernekleri Toplumsal Destekleme Federasyonunca "Birleşen Kalpler Ankara-Hakkâri Gönül Köprüsü" projesi kapsamında İlimizde Güçlü Kadın Etkinliği düzenlendi.

Akşam saatlerinde Kent Park’ta düzenlenen etkinliğe Vali İdris Akbıyık, Eşi Sevim Akbıyık, Hakkâri Barosu Başkanı Av. Zeydin Kaya, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Dünya ve Anadolu Dernekleri Toplumsal Destekleme Federasyonu Başkanı Müjgan Erdem ve federasyon üyeleri ile kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte yer alan resim sergisi, yöresel kıyafet, yöresel yemek ve çeşitli stantların gezilmesiyle başlayan program renkli görüntülere sahne oldu.

Programda bir konuşma yapan Vali Akbıyık, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür

Daha sonra en güzel yöresel kıyafet, en güzel yöresel yemek ve en güzel resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri olan Cumhuriyet altını Vali Akbıyık ve eşi Sevim akbıyık Hanımefendi tarafından verildi.

Program, Rengi Hakkâri Sanat Topluluğunun gösterisi ve müzik dinletisiyle sona erdi.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.