Referandum için oy verme işlemi başladı

Referandum için oy verme işlemi başladı

Irak Kürt bölgesinde 25 Eylül'de yapılacak olan 'Bağımsızlık referandumu' için yurt dışındaki Kürlerin oy verme işlemi başladı. İlk oy Çin'de kullanıldı.

Kürdistan Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Kurulu'nun yurtdışındaki Kürlerin oy kullanmaları için oluşturduğu elektronik oy verme sisteminin aktifleştirilmesi ardından ilk oyun Çin Halk Cumhuriyeti'nde kullanıldığı bildirildi.

Yurtdışındaki Kürlerin, seçim kurulu'nun oluşturduğu www.e-voting.krd linki üzerinden referandumdan oylarını kullanabiliyor.

Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Kurulu, yurtdışındaki Kürdistanlıların 23 Eylül Cumartesi gününden itibaren bağımsızlık referandumu için oy kullanabileceklerini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.