Putin'in Trump'a hediye ettiği topta çip çıktı!

Putin'in Trump'a hediye ettiği topta çip çıktı!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Helsinki'de ABD Başkanı Trump'a verdiği futbol topunda bir çip çıktı. Dünya Kupası için Adidas tarafından üretilen toptaki çip, ABD'de güvenlik incelemesinden geçti...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Helsinki’deki ikili zirve sırasında ABD Başkanı Donald Trump’a verdiği futbol topunda bir çip olduğu ortaya çıktı. Topun üreticisi Adidas’ın taraftarların futbol videolarına erişimini sağlayan çip, Rus bilgisayar korsanlarının olası bir siber saldırı için topu kullanabileceği iddialarına yol açtı.

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılan zirvede, Putin, Rusya’nın ev sahibi olduğu FIFA 2018 Dünya Kupası’nda kullanılmış bir futbol topunu Trump’a hediye etmişti. Trump’ın Suriye konusunda bir soruda topun Rusya tarafında olduğunu söylemesi üzerine Putin, yanında getirdiği Dünya Kupası’nda kullanılmış bir futbol topunu Trump’a uzatarak, “Artık top sizde” demişti.

Bloomberg gazetesinin aktardığına göre, Adidas marka topta bir çip bulundu. Top ABD’de, bu çipin Rus bilgisayar korsanlarınca kullanılabileceği endişesine yol açtı.

Ancak Adidas’ın şampiyonaya özel olarak ürettiği toptaki çip, başka amaçlarla kullanılabilecek yüksek teknolojili bir çip değil ve yalnızca taraftarların cep telefonlarını yaklaştırarak futbol videolarına, yarışmalarına ve başka içeriklere erişmesini sağlıyor. Top, Adidas’ın internet sitesinde de 83 dolara alıcı buluyor.

‘KAPSAMLI GÜVENLİK İNCELEMESİNDEN GEÇTİ’

ABD merkezli The Hill gazetesi topun ABD Gizli Servisi tarafından güvenlik incelemesinden geçtiğini yazdı. Adidas da çipin Rus bilgisayar korsanları tarafından olası bir siber saldırı için kullanılabileceği endişeleriyle ilgili bir açıklama yapmayı reddetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.