Putin’in Meksika’yı ‘kurtarması' için imza kampanyası başlatıldı

Putin’in Meksika’yı ‘kurtarması' için imza kampanyası başlatıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Meksika’daki sorunları çözmesi talebiyle change.org üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

ABD ve diğer ülkelerin empoze ettiği yeni bir dünya düzenine karşı koyan Rusya liderinin Meksika hükümetine karşı da benzeri bir tutum sergileyebileceğini düşündüğünü söyleyen imza kampanyasını başlatan isim Freppo Sovietico, şimdiden binlerce kişinin kampanyaya destek verdiğini aktardı.
Sputnik Mundo’ya konuşan Sovietico “Putin’e çağrıda bulundum, zira o ABD ve başka ülkelerin empoze edeceği yeni bir dünya düzenine karşı. Suriye’deki müdahalesinin ardından, Putin’in ABD’nin etkisindeki Meksika hükümetine de karşı koyabileceği anlaşıldı” dedi.
‘LATİN AMERİKA ABD’DEN BIKTI’

Uluslararası kuruluşların ülkesinde olup bitenlerden haberdar olduğunu, ancak hiçbir şey yapmadıklarını savunan Sovietico şöyle devam etti: “Putin’in müdahalesi bu yüzden gerekli. Putin ülkenin gidişatını değiştirebilir, yani ABD’den uzaklaşmasını sağlayabilir. Son zamanlarda ülkemizdeki sorunların birçoğu ABD yüzünden meydana geliyor. Latin Amerika artık ABD’den bıktı. Meksika’da alınan kararlarda, yalnızca ABD’nin yararları gözetiliyor. Politikamızı değiştirmemiz gerekiyor.”

‘KITANIN BÜYÜK BÖLÜMÜ PUTİN’İ DESTEKLİYOR’

Rusya ile Meksika arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Sovietico, Latin Amerika’nın büyük bölümünün Putin’i desteklediğini de kaydetti.

Sovietico’nun başlattığı kampanya 15 Ocak’tan bu yana 13.390 imza topladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.