Putin’den Esad’a öneri: Trump’ı Şam’a davet edin, o gelir

Putin’den Esad’a öneri: Trump’ı Şam’a davet edin, o gelir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, geçtiğimiz haftaki Şam ziyaretinde Suriye lideri Beşar Esad’a ABD Başkanı Donald Trump’ı konuk etme önerisinde bulunduğu ortaya çıktı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz hafta başı Suriye’ye yaptığı ziyaret sırasında, Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad’a ABD Başkanı Donald Trump’ı başkent Şam’a konuk etme önerisi sunduğu öğrenildi.

Rossiya-1 televizyonunda sunulan ‘Moskova.Kremlin.Putin’ programında, Rusya ve Suriye liderlerinin Şam’daki en eski Rum Ortodoks kiliselerinden Aziz Meryem Katedrali’ndeyken yaptıkları görüşmenin bir parçası yayınlandı.

Habere göre katedrali ziyaret eden liderler, Hıristiyanlık’a Şam’ın kapısında geçtiği kabul edilen Tarsuslu Aziz Pavlus (St. Paul) hakkında konuştu.

‘TRUMP, AZİZ PAVLUS’UN GİTTİĞİ YOLDAN GELİRSE…

’Efsaneye göre Aziz Pavlus’u, Şam’a giderken gökyüzünden gelen parlak bir ışık kör etti, o anda karşısına çıkan Hz. İsa, yeniden görmeye başlaması için doğrudan piskoposun evine giden yolu takip etmesini söyledi.Görüşmenin bir anında Esad, “Eğer Trump bu yoldan gelirse, onun da her şeyi normalleşir” diye şaka yaptı.

‘SİZ DAVET EDİN O GELİR’

Putin ise Suriye liderinin şakasına karşılık olarak, “Düzelir, düzelir. Siz davet edin, o gelir” diye konuştu. Ardından Esad, ABD yönetimini kabul etmeye hazır olduğunu ifade etti, Putin ise bu sözleri Trump’a ileteceğine söz verdi. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.