Polisleri FETÖ'den yargılayan hakim duruşma sırasında FETÖ'den gözaltına alındı

Polisleri FETÖ'den yargılayan hakim duruşma sırasında FETÖ'den gözaltına alındı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, hakim ve savcılara yönelik 'FETÖ' soruşturması başlattı başlattı. Bu kapsamda 7 hakim ve savcı tespit edildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), yargıda “kripto” 7 hâkim ve savcı tespit etti. FETÖ'nün haberleşme ağı ByLock'u kullandığı iddia edilen ve aralarında ağır ceza mahkemesi başkanları da olan 7 yargı mensubu açığa alındı, bu kişiler hakkında gözaltı kararı verildi. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi (ACM) Başkanı Fatih Mehmet Aksoy'a görevden alındığı, FETÖ'den yargılanan polislerin duruşmasını yaptığı sırada bildirildi.

 

Kırşehir ACM Başkanı Aksoy'a, HSYK tarafından açığa alındığının FETÖ'den yargılanan polislerin duruşmasını yaptığı sırada bildirildiği öğrenildi. Bu durum üzerine sağlık gerekçesi ile duruşmaya ara veren Aksoy'un evine gittiği, yerine ise mahkeme üyelerinden birinin başkan olarak duruşmaya çıktığı belirtildi. Duruşma kısa bir süre sonra ileri bir tarihe ertelendi. Söz konusu davada, ByLock kullandığı iddia edilen 39'u tutuklu 48 polis yargılanıyordu. Aksoy, akşam gözaltına alındı.

Söz konusu 7 isim arasında yer alan Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Mehmet Aksoy, Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı döneminde MİT TIR'larını durduran savcılar hakkında tutuklama kararı vermişti.

Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulup aranması ile ilgili operasyonlarda görevli 4 savcı ile 1 subay, Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 Mayıs'ta tutuklanmıştı. Listedeki diğer 6 isim ise şunlar: Erzurum Bölge Adliye Mahkemeleri Başkanı Muharrem Yılmaz, Bursa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fahrettin Baş, Ankara Vergi Mahkemesi Başkanı Ahmet Çimen, Safranbolu Savcısı Alper Zeki Gürel, Konya Bölge İdare Mahkemesi Üyesi Nurullah Çelik, Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sedar Softaoğlu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.