Polis kazaen Polis arkadaşını vurdu

Polis kazaen Polis arkadaşını vurdu

Gölbaşı İlçesinde bulunan kontrol noktasında asayiş uygulaması sırasında, kaçan bir kişinin arkasından ateş açan asayiş polisi, Hakan Can isimli bir başka polisi vurdu. Can kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

 

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde uzun süredir devam eden yol kontrol noktasında, bir polis başka bir polisi vurdu. Sabah 05.00 sularında Siirt İstanbul seferini yapan bir yolcu otobüsünü Gölbaşı’nda bulunan kontrol noktasında durdurup, asayiş uygulaması yapan polisler, durumlarından şüphelendikleri 2 kişiyi otobüsten indirdi. Üst araması yapıldığı sırada kaçmaya çalışan E.İ. ve Z.İ.’nin arkasından ateş açan polisler kontrol noktasında görevli bir başka polisi vurdu. 
 
VALİLİK AÇIKLAMASI
 
Ağır yaralanan ve Gölbaşı HAS-VAK Devlet Hastanesi’ne kaldırılan polis memuru Hakan Can tüm yaşamını yitirdi. Ajansların sabah saatlerine “Kontrol noktasında bir kişi polis memurunu vurdu” şeklinde geçtiği haberleri yalanlayan Ankara Valiliği, şu açıklamada bulundu: “19.12.2017 Salı günü, saat 05.00 sularında Siirt-İstanbul seferini yapan bir yolcu otobüsü, Gölbaşı girişindeki uygulama noktasında polis ekiplerince durdurulmuş, kimlik kontrolü sırasında, şüphe üzerine araçtan indirilen kişi üst araması yapıldığı sırada kaçmaya başlamıştır. Şahsı yakalamak için yaşanan kovalamaca sırasında, Polis Memuru Hakan Can, kazaen açılan ateş sonucu şehit olmuştur.
Uyuşturucu ve asayiş olaylarında kaydı bulunan E.İ. sahte kimlikli Z.İ. isimli şahıs, yapılan aramalar sonucunda yakalanmış olup soruşturma devam etmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.