PKK ve YPG’lilere ait 23 mezar taşı için yıkım kararı

PKK ve YPG’lilere ait 23 mezar taşı için yıkım kararı

Batman'da PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle 23 mezar taşı için yıkım kararı verildi.

Batman'da merkeze bağlı İkiztepe Köyü Mezarlığı'nda bulunan 23 mezar taşının, üzerinde PKK propagandası içeren yazılar bulunduğu gerekçesiyle sökülmesine karar verildi.

MEZAR TAŞLARINDAN BİRİSİ ANKARA GAR SALDIRISINDA YAŞAMINI YİTİREN MERYEM BULUT'A AİT

23 mezarın büyük kısmının PKK ve YPG'lilere ait olduğu belirtilirken, mezar taşlarından birinin Ankara Gar saldırısında yaşamını yitiren Meryem Bulut’a ait olduğu bildirildi.
Devriye gezen TEM şube görevlileri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet edilen mezarlık taşlarının sökülmesi için Batman Belediyesi'ne yazı ile bilgi verildi.

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ'NE YAZI YAZDI

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy da Mezarlıklar Müdürlüğü'ne yazı göndererek, mezar taşlarının sökülmesini istedi.

Resmi yazıda şöyle denildi: "Yapılan kontrollerde müdürlüğünüz yönetiminde bulunan mezarlıklarda suç teşkil edecek şekilde dizayn edilmiş 30.12.2016 tarih ve 2645 sayılı yazımızla bu mezarların kaldırılması istenmiştir. Ancak konusu suç teşkil eden ve bölücü terör örgütünü övücü ifadelere yer verilen mezar taşlarının hala kaldırılmadığı görüldüğünden, söz konusu mezar taşlarının kaldırılarak, en geç 15.02.2017'ye kadar örf ve adetlerimize uygun ve geleneksel mezar taşlarının yerleştirilmesini, aksi takdirde sorumlu personel hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.” denildi. İHA

batmanda-merkez-ikiztepe-koyu-mezarliginda-bulunan-ve-uzerinde-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.