Peşmerge Komutanı: Yanıtımız sert olur

Peşmerge Komutanı: Yanıtımız sert olur

Peşmerge Güçleri 8'inci Tugay Komutanı Aladdin Resul, Heşd Şabi'nin saldırılarının tekrarlanması halinde yanıtlarının sert olacağını söyledi.

Şii Heşdi Şabi güçleri, 26 Ocak'ta Musul’un Şengal ilçesinde Peşmerge Güçleri’ne saldırmıştı.
 
Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Bakanlığı Basın Sorumlusu Helgurt Hikmet, söz konusu saldırının ilk olmadığını hatırlatarak, “Olaya ilişkin Heşdi Şabi tarafından resmi açıklama bekliyoruz” demişti.Homutan Haşim Siteyi, Peşmerge Güçleri yapılan herhangi bir saldırıya anından karşılık vereceklerini belirterek, “Bu konuda talimat aldık” dedi.Saldırının yanlışlıkla yapılığı yönündeki değerlendirmeler konusunda Haşim Siteyi, “Benzer bir girişimin tekrarlanması halinde affetmeyeceğiz ve yanıtımız sert olur” ifadelerini kullandı. Şii Heşdi Şabi'ye bağlı bir grup iki gün önce düzenlediği saldırıda peşmerge karargahlarına 12 füze fırlatmıştı.
 
Heşdi Şabi daha önce havan ve katyuşa yanı sıra olmak üzere ağır ve hafif silahlarla peşmerge mevzilerini hedef almıştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.