Peskov: Zirvede Kürtleri de konuştuk

Peskov: Zirvede Kürtleri de konuştuk

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Soçi’de yapılan Suriye zirvesinde Kürtlerin Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne katılması konusunun da ele alındığını söyledi.

Suriye gündemi ile toplanan Soçi zirvesi hakkında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kürtlerin Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne katılımının Rusya, Türkiye ve İran liderleri tarafından ele alındığını, katılımın kapsayıcı olması gerektiğini söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Peskov, "Kürtlerin Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne katılımı görüşüldü mü" sorusuna, “Evet, görüşüldü” cevabını verdi.

Kremlin Sözcüsü, ‘Nasıl bir karar alındı’ sorusunaysa, “Katılım kapsayıcı olmalı” diye cevap verdi.

'HENÜZ MUTABAKAT YOK'

Peskov; Rusya, Türkiye ve İran Dışişleri Bakanları arasında Suriye ile ilgili toplantı konusunda mutabakat sağlanıp sağlanmadığı yönündeki sorusuna da “Hayır, henüz sağlanmadı’ yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.