Pentagon'dan flaş açıklama : DGS ile işbirliğimiz sürecek

Pentagon'dan flaş açıklama : DGS ile işbirliğimiz sürecek

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) Suriye ile ilgili yapılan açıklamada, "İçinde YPG'nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile işbirliğini sürdüreceğiz" denildi. Açıklamada ayrıca 'DSG'ye verilen silahların sınırlı olduğunu belirttik' satırl

Pentagon'dan yapılan açıklamada, IŞİD'e karşı Rakka operasyonu için işbirliği yapılan DSG'ye desteğin süreceği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen konuşmada, Trump'ın "Bir daha YPG'ye silah vermeyeceğiz" sözünü verdiğini söylemişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Birleşik Ortak Görev Gücü-Öz Kararlılık Harekâtı Irak ve Suriye Komutanlığı Sözcüsü ise, "IŞİD'le savaşma ve onu mağlup etme hedefine bağlı kaldıkları sürece DSG 'yi oluşturan güçlere destek vermeyi sürdüreceğiz" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.