Pentagon’da peş peşe istifa

Pentagon’da peş peşe istifa

ABD Başkanı Donald Trump’ın Savunma Bakanı Mark Esper'i görevden almasının ardından Pentagon’da 3 isim istifa etti. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) başkanlık yarışı kaybeden Donald Trump’ın, Savunma Bakanı Mark Esper'i görevden almasının ardından peş peşe istifalar geldi. Pentagon Güvenlik Politikaları Müsteşarı, Savunma İstihbarat Müsteşarı ve Bakanlık Özel Kalem Müdürü istifasını sundu. Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, istifa eden Güvenlik Politikaları Müsteşarı James Anderson'ın yerine Anthony Tata'nın getirildi. 
 
Daha önce Trump tarafından aynı görev için aday gösterilen Tata, "İslam karşıtı paylaşımları" ve eski Başkan Barack Obama'yı "terörist" olarak nitelediği için adaylığı Senato tarafından reddedilmişti. Tata, bu kez görevi vekaleten yürüteceği için Senato onayına gerek kalmayacak.
 
Savunma Bakanlığı Güvenlik ve İstihbarat Müsteşarı Joseph Kernan ile Savunma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Jen Stewart'ın da istifa ettiği belirtildi. Açıklamada, Kernan'ın yerine Özel Operasyonlar ve Düşük Yoğunluklu Çatışma Müsteşar Vekili Ezra Cohen-Watnick'in, Stewart'ın yerine ise Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi görevlilerinden Kash Patel'in getirildi. 
 
Trump’ın, Esper'in yerine ise Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Başkanı Christopher Miller'ı atandığı duyurulmuştu. Pentagon'da daha birçok yetkilinin görevden ayrılması beklenirken, Trump'ın CIA ve FBI direktörlerini de görevden alacağı iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.