Pentagon ve Trump'tan İran açıklaması

Pentagon ve Trump'tan İran açıklaması

Amerikan Savunma Bakanı Mark Esper, Trump'ın İran ile önkoşulsuz olarak konuşmaya hazır olduğunu söylerken Trump'ta "Protestocularınızı öldürmeyin" açıklaması yaptı.

İran'ın Ukranya sivil uçağını yanlışlıkla düşürdüğünü açıklaması ardından hem Pentegon hem de Trump'tan peş peşe açıklamalar geldi. İran'da protestocular ise yeniden sokaklara döküldü.  

Bir televizyon kanalına konuşan Amerikan Savunma Bakanı Mark Esper, Trump'ın İran ile önkoşulsuz olarak konuşmaya hazır olduğunu söyledi.

Esper, “İran’ı daha normal bir ülke yapacak yeni bir yol, bir dizi tedbiri” görüşmek üzere Tahran ile konuşmaya hazır olduklarını ifade etti. 

Bu açıklamadan bir kaç saat önce ABD Başkanı Donald Trump, gösterile müdahale edilmemesi gerektiği yönünde sosyal medya hesabında paylaşımda bulunmuştu.  

Donald Trump, Twitter hesabına, İran'ın liderlerine hitaben büyük harflerle "PROTESTOCULARINIZI ÖLDÜRMEYİN" yazdı.

Trump açıklamasında, "Şu ana kadar binlerce kişi sizler tarafından öldürüldü ya da hapse atıldı. Dünya, gelişmeleri izliyor. Daha da önemlisi ABD de gelişmeleri izliyor. İnterneti yeniden açın ve gazetecilerin ülkenizden özgürce bildirmesine izin verin! İran'ın harika insanlarını öldürmeyi durdurun!" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.