Pentagon: Askerlerimizi güvenlikleri için olası operasyon bölgesinden çektik

Pentagon: Askerlerimizi güvenlikleri için olası operasyon bölgesinden çektik

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, "Suriye’nin kuzeyindeki ABD askerlerinin güvenliğini sağlamak üzere Türkiye’nin muhtemel müdahale yolundan çekildik" açıklamasını yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye kararının ardından yeni bir yazılı açıklama yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’nin muhtemel operasyonuna karşın Suriye’nin kuzeyinde belirli bölgelerdeki ABD askerlerini çekme kararını Pentagon'a danışmadığı iddialarına tepki gösteren Hoffman, şöyle konuştu:

“Aksine yapılan yanlış haberlere rağmen Başkan, Türkiye’nin askeri harekâtına karşın Suriye’nin kuzeyindeki durum ve ABD askerlerini koruma çabalarına yönelik Bakan (Mark) Esper ve Genelkurmay Başkanı (Orgeneral Mark) Milley'e bu konuları danıştı.”

“Askeri varlığımızda değişiklik yok”

Hoffman, açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bakanlık, istikrarı sağlamak üzere en iyi yolun Suriye’de güvenli bölge kurmak olduğu konusundaki pozisyonunu halen koruyor. Maalesef Türkiye, tek taraflı adım atmayı seçti.

“Sonuç olarak Suriye’nin kuzeyindeki ABD askerlerinin güvenliğini sağlamak üzere Türkiye’nin muhtemel müdahale yolundan çekildik. Şu aşamada Suriye’deki askeri varlığımızda bir değişiklik yok."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Kısa süre içinde sınırı geçeceğiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gece yarısı attığı İngilizce tweet'te Türkiye ordusunun "kısa süre içinde" Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Türkiye-Suriye sınırını geçeceğini yazdı.

Altun, Washington Post gazetesi için kaleme aldığı makalesini paylaştığı tweet'inde "YPG militanlarının iki seçeneği var: Ya kaçarlar ya da IŞİD'e karşı verdiğimiz mücadeleyi aksatmalarını durdurmak zorunda kalırız" ifadesini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.