Penaltı kaçırınca evini taşladılar

Penaltı kaçırınca evini taşladılar

Sierra Leone'nin kaptanı Umaru Bangura penaltı kaçırınca taraftarlar evini taşladı. Sierra Leone Spor Bakanı Ibrahim Nyelenkeh yaşananları kınadı.

Sierra Leone kaptanı Umaru Bangura, Liberya karşısında penaltı kaçırınca taraftarlar futbolcunun evine saldırdılar. İlk maçı deplasmanda 3-1 kaybeden Sierra Leone, rövanşta 55’ci dakikada Kei Kamara’nın golüyle 1-0 öne geçti. 2-0’lık galibiyet durumunda üst tura yükselecek olan ev sahibi ekip, 90+5’ci dakikada penaltı kazandı.

Penaltıda topun başına geçen 31 yaşındaki takım kaptanı Umaru Bangura penaltıyı kaçırdı. Kaçan penaltının ardından Sierra Leone maçı 1-0 kazandı ancak turu geçen taraf Liberya oldu ve ev sahibi takım maçı kaybetti.

Sierra Leoneli bazı taraftarlar, alınan sonuç için penaltı vuruşundan yararlanamayan Umaru Bangura’ya suçladılar. Bangura büyük tepkilere maruz kalırken bazı taraftarlar Bangura’nın evini kuşatarak taşlarla eve saldırdılar. Olayın ardından Bangura’nın evinin pencereleri ve kapısı büyük hasar aldı.

Umaru Bangura, yaşananların ardından endişesini BBC’ye anlattı. Yaşadığı durumu anlatan futbolcu, ”Hayatımın en kötü günlerinden biri… Ben kaptan olarak işimi yaptım. Bu kadar tepki beklemiyordum. Dışarı bile çıkamıyorum. Büyük hayal kırıklığına uğradım ama aynı zamanda özür diliyorum” dedi.

Bu arada Sierra Leone Spor Bakanı Ibrahim Nyelenkeh de yaşanan olayları kınadı ve hayal kırıklığına uğradığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.