Paylan’dan Albayrak’a: Maaşımız dışında dolarla olmayan ne var?

Paylan’dan Albayrak’a: Maaşımız dışında dolarla olmayan ne var?

HDP Milletvekili Garo Paylan, dövizdeki yükselişe karşı "Dolarla mı maaş alıyorsunuz?” çıkışı yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a “Çiftçinin gübresi, tohumu, mazotu, ilacı dolarla değil mi?” diye sordu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, dün (12 Ağustos) CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında döviz çıkışı yaparak “Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz mu var? Dolarla bir işiniz var mı?” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a soru önergesiyle karşılık verdi.

Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde Paylan Albayrak’ın sözlerini hatırlattı. Paylan Albayrak’a şu soruları yöneltti:

Maaşımız dışında dolarla olmayan ne var?

Çiftçinin gübresi, tohumu, mazotu, ilacı dolarla değil mi?

Köprü, otoyol, şehir hastaneleri projelerine borcumuz dolarla değil mi?

Dolar yükselince iğneden ipliğe her şey zamlanmıyor mu? 

Vatandaşlarımız binlerce dolar borçla doğmuyor mu?

Ne olmuştu?

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Kurun eski dönemlere kıyasla ekonomiyi daha az etkilediği söyleyen Albayrak Kurdaki dalgalanmalarla ilgili, Ahmet Hakan'ın "Bu fırtına bizi etkiliyor mu? Dolar yükselince telaşlanıyorum; endişelenmeli miyiz?" sorusuna Albayrak, "Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz mu var? Dolarla bir işiniz var mı?" diye karşılık vermişti.

Bugün Türkiye ekonomisinin daha az kırılgan, daha güçlü olduğunu söyleyen Albayrak, "Özellikle sosyal medya üzerinden negatif bir hava pompalamaya başladılar. Çok net, bu bir milli bağımsızlık mücadelesi. Bunun için kıyamet koparıyorlar. Eski model yüksek faiz, değerli kur, ve ithalata bağlı. Böyle bir ekonomi sürdürülebilir değil. Türkiye rekabetçi kurla ithalata değil ihracata yönelik bir dönüşüm var" demişti. (Bianet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.