Parklarda sosyal mesafe alanları oluşturuluyor

Parklarda sosyal mesafe alanları oluşturuluyor

Kocaeli’de, sahil parklarında ve yeşil alanlarda sosyal mesafe alanları oluşturulmaya başlandı. Yeşil alanlarda, sosyal mesafe için daireler çizildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1 Haziran tarihi itibari ile hayata geçirilecek normalleşme süreci kapsamında çalışmalara başladı. Virüsün insandan insana geçiş yapmaması için sahil parklarında sosyal mesafe alanları oluşturuluyor. Sahil parkları ile başlayan çalışma kapsamında 9 metrekarelik dairesel alanlar çizgilerle oluşturuldu. Her sosyal mesafe alanın birbirine 5 metre uzaklığı bulunuyor. İlk olarak sahil parklarında oluşturulan sosyal mesafe alanları Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanındaki mesire ve diğer yeşil alanlarda da oluşturulacak. Yetkililer, sosyal mesafe alanı içerisinde oturan vatandaşların birbirlerine en az 1,5 metre mesafede bulunması gerektiğini belirtti.  

Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uyulması için Caddebostan'da "çemberli sosyal mesafe" uygulaması başlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri belirli aralıklarla sahile çemberler çizdi. İBB ekipleri bugün de Kadıköy'deki Caddebostan Marmara Yelken Kulübü önünde bulunan alanda çalışmalarına devam etti. Anadolu ve Avrupa Yakası'ndaki yeşil alanlarda yapılacak olan uygulama için en az 1,8 metrelik aralıklarla, 2,4 metre çapında çemberler çizildiği belirtildi. Çizgilerde, çimlere zarar vermeyen maddeler kullanıldı ve çimler büyüdükçe çizgilerin yeniden boyanmasının planlandığı öğrenildi. Parkların kapasitesine göre belirlen çemberler ile yüksek hareketliliğin ve ziyaretçi sayısının önüne geçilmesi amaçlanıyor. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.