Pakistan'da acı bilanço

Pakistan'da acı bilanço

Pakistan'da, muson yağmurları nedeniyle son 24 saatte 36 kişi öldü. 14 Haziran'dan beri ölenlerin sayısı 1162'ye, yaralı sayısı 3 bin 554'e yükseldi.

Pakistan'da 14 Haziran'dan bu yana etkili olan muson yağmurları sebebiyle ölenlerin sayısı 1162’ye çıktı.

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA) verilerine göre, ülkede son 24 saatte 36 kişi öldü.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, 14 Haziran'dan bu yana etkili olan şiddetli yağışlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 1162’ye çıktı, yaralananların sayısı ise 3 bin 554 oldu.

Ülkedeki şiddetli yağışlardan 33,4 milyon kişi etkilendi.

ABD'DEN 30 MİLYON DOLARLIK YARDIM

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'dan (USAID) yapılan yazılı açıklamada, Pakistan'a sel felaketi nedeniyle sağlanacak 30 milyon dolarlık ek yardımın bölgeye yerel ortaklar üzerinden ulaştırılacağı ifade edildi.

Yardımlarda önceliğin gıda, beslenme, nakit para, güvenli su, hijyen ve barınma gibi acil ihtiyaçlara yönelik olacağı belirtildi.

Öte yandan, USAID'den bir uzmanın bölgede hasar kontrolü yapmak üzere Pakistan'a gittiği aktarılan açıklamada, "ABD, Pakistan'daki can ve mal kayıplarından dolayı derin üzüntü içerisindedir. Bu zor zamanlarında Pakistan'ın yanındayız" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.