Paçacı: Hakkari'de işsizlik çok büyük boyutta

Paçacı: Hakkari'de işsizlik çok büyük boyutta

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbay, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve Gümüşhane Milletvekili Bedri Yaşar yerel seçim hazırlıkları kapsamında Hakkari’ye gelerek esnafı ve STK’ları ziyaret etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

2019 yerel seçimleri yaklaşırken siyasi partilerin Hakkari ziyaretleri de hız kazandı. İYİ Parti de Yerel seçimler öncesi “İYİLİK Kervanı Yollarda” projesi kapsamında 13 kişilik bir heyet ile Hakkari’ye çıkarma yaptı. 

Aralarında Sakarya Milletvekili Ümit Dikbay, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın bulunduğu İYİ Parti heyeti öğle saatlerinde havayolu ile Yüksekova’ya geldi.

İYİ Parti heyeti İl Başkanı Yıldırım Örnek ve parti yöneticileri tarafından karşılanan heyet İYİ Parti İl binasına geçti.

Burada heyet adına basın mensuplarına açıklama yapan, İYİ Parti Genel Sekreteri ve Divan üyesi Cihan Paçacı, “İyilik Kervanı Yollarda” projesi kapsamında 13 arkadaşlarıyla Hakkari’ye geldiklerini söyledi. 

Paçacı,”Bugün tüm Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerde diğer partili arkadaşlarımız da aynı ziyaretleri yapmaktalar. Bu ziyaretlerimizin temel amacı vatandaşlarımızla birebir görüşmek, onların dertlerini kendi ağızlarından dinlemek ve çözüm üretebilmek için gerekli çalışmayı yapabilmektir. İYİ parti bir muhalefet partisi olarak bu problemleri sayısal olarak mecliste çözecek iradeye sahip değildir. Ancak problemleri meclise taşımak ve Türkiye gündemine sokacak en büyük adımdır. Bizde bunu için buradayız. Özellikle Hakkari’ye bakıldığında işsizliğin çok had safhada olduğunu görüyoruz. Tabi bunun en büyük sebebi uzun yıllar terörün yıkıcı etkisidir. Türkiye de 35 yılı aşkın PKK terör örgütü ile güvenlik güçlerimiz mücadele ediyor. Güvenlik güçlerimizin çok büyük fedakarlığı burada söz konusudur. Dünyada hiçbir terör örgütü devlete diz çöktürememiştir. Türkiye’de de bu böyle olacaktır. Zaten 35 yılı aşkın bir süredir elde ettikleri bir şey söz konusu değildir. İşte terör varsa işsizlik vardır. Ben burada yaşayan insanlarımızın bundan sonra terör örgütüne prim vermeyeceğine inanıyorum. İYİ Parti olarak terör örgütüyle mücadelede hangi hükümet olursa olsun yanında olacağımızı defalarca beyan ettik” dedi. 

Açıklamanın ardından Genel Sekreter Paçacı ve beraberindeki Milletvekilleri çarşı merkezinde bulunan esnaf ve vatandaşları ziyaret edip sorun ve sıkıntılarını dinlediler. 

1-724.jpg3-548.jpg5-307.jpg6-215.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.