Öztrak: Maliyede yeni kozmik oda vakası yaşamak üzereyiz

Öztrak: Maliyede yeni kozmik oda vakası yaşamak üzereyiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı gerçekleştirdi. Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın McKinsey şirketi ile anlaşma açıklamasını, 'Yeni bir kozmik oda vakası yaşamak üzereyiz' diye değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugün düzenlediği basın toplantısında Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın McKinsey şirketi ile çalışılacağı açıklamasını eleştirirken gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Öztrak, maliyede yeni bir kozmik oda vakasının yaşanmak üzere olduğunu ifade ederken “Devlet bir aile şirketi gibi yönetiliyor” dedi.

Öztrak’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ORDUDA YAŞADIK MALİYEDE YAŞAMAK ÜZEREYİZ

 Devlet hazinesinin en mahrem noktalarını görecek. AKP döneminde orduda bir kozmik oda vakası yaşamıştık şimdi de Türk maliyesinde, hazinede bunu yaşamak üzereyiz. Bu şirkete bu görev verilirken ihale yapıldı mı? Yoksa AKP’nin huy edindiği adrese teslim ihalelerden biri mi? Ve ne kadar ödenmiştir.

KİM BU NİTELİKLİ YATIRIMCI?

2015’ten bugüne kadar bu devletin bir bürokrasisi var ama danışmanlık hizmetlerine 70 milyar Türk lirası ödenmiş. Bu senenin ilk 8 ayı da dahil. Bu kuruma ne kadar ödendiği konusunda kamuoyu bilgilendirilmeli. İstanbul Bosası’nın bir sayfası var. Vakıflar Bankası’nın sermaye benzeri borçlanma aracına ilişkin ve Halk Bankası’nın kağıt ihracı var. Bu kağıtlar kime satılmış. Nitelikli yatırımcı yazıyor. Kim bu nitelikli yatırımcı? Bunun aslında işsizlik fonu olduğu konuşuluyor. İşsizlik fonunun da bu bedelleri hazine kağıtlarıyla ödediği söyleniyor. Bu dolambaçlı yollardan bu bankaların özel kredilerle ilgili yapacakları operasyonlarda kullanacakları devlet kağıtlarını buradan aldıklarını gösteriyor.

BU KRİZ 6 AYDA ÇÖZÜLÜR

 Eğer bu yapılıyorsa bugüne kadar söylediğimiz özel kesimin borcunun kamunun borcu olma operasyonu gerçekleşmeye başlamış demektir. Yetkililer bu konularda milleti aydınlatmalı. Çok önemli bir yemek firmasının bile Türk lirasındaki hareketliliği ve ekonominin gerçek durumunu açıklıyor. Faizler geçtiğimiz hafta artmaya devam etti. Bu kriz aslında 6 ayda çözülür. Ama tek adamın yaklaşımıyla çözülmez. Bir an önce ekonomide alınması gereken önlemler alınmalıdır. Nasıl almaları gerektiği ile ilgili ise Genel Başkanımızın yaptığı 13 maddelik açıklamaya baksınlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.