Özgür olmak için çiftlikten kaçıp bizon sürüsüne katılmıştı..Aşırı stresten öldü

Özgür olmak için çiftlikten kaçıp bizon sürüsüne katılmıştı..Aşırı stresten öldü

Mezbahadan kaçmak için bir adaya kaçan ineğin özgürlük macerası trajik bir biçimde son buldu. Uzaktan iğne yapılarak yakalanan inek, çiftlik yolunda stresten öldü.

Polonya’da mezbahaya götürülmek üzere arabaya yüklenirken kaçarak bir adacıkta yaşamaya başlayınca dünya çapında manşet olan ineğin özgürlük macerası son buldu… Bir ayın sonunda yakalanan inek çiftlik yolunda stresten öldü.

Limuzin cinsi inek, 23 Ocak’ta mezbahaya götürülmek istenirken kamyondan kaçmıştı. Peşinden koşanlara rağmen tarlaları ve ormanı aşıp Nyskie Gölü’ne dalmış, göldeki adacığa ulaşmıştı. İnek, kendisini yakalamak için adaya gelmeye çalışan itfaiye ekiplerini görünce, bu kez 50 metre mesafedeki bir başka adaya yüzmüştü.

Bu sırada dünya basınında manşetlere çıkan ineği satın almak isteyenler oldu. ABD, Britanya ve Almanya’da 20’yi aşkın kişi ve vakıf 5 bin zloty değerindeki ineği almak istediğini açıkladı; fiyat 20 bin zloty’ye kadar çıkarken, önerilen ineği Nyski Belediye Başkanı Czeslaw Bilobran satın aldı.

Ancak özgürlük düşkünü ineğin sonu trajik oldu. Maciej Zych adlı drone kullanıcısının yerini tespit etmesi sonrası perşembe sabahı bir avcının yanı sıra iki veterinerin de bulunduğu bir ekip, uzaktan üç tane sakinleştirici iğne yaparak ineği yakaladı. Fakat emekliye ayrılan atların yaşadığı bir çiftliğe götürülmesi planlanan inek traktörde hayatını kaybetti. Veteriner Jacek Opara ineğin ölmüş olabileceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.