Özel Özgür Boza Okulları kapandı

Özel Özgür Boza Okulları kapandı

Özel Özgür Boza Okulları'nda öğretmenlerin maaşlarının ödenmemesiyle başlayan sorunlar, okulun kapanmasıyla devam etti. Okul yönetimi, velilere mail atarak başka okullara kayıtlarını aldırabileceklerini söyledi.

Ataşehir’de geçtiğimiz yıl Enstitü Koleji adıyla eğitime başlayan daha sonra Özgür Boza Okulları olarak adını değiştiren özel okul 22 Kasım’da bünyesinde kayıtlı öğrencileri olduğu halde eğitime son verdi.

Özgür Boza ve eşi Esra Kabasakal Boza tarafından kurulan okul yönetimi, 20 Kasım’da velilere mail gönderdi. Mailde, öğrencilerin üç farklı okula transfer edilebileceği belirtilerek, şöyle denildi: “İstemeden de olsa, zorla da olsa 25 Kasım 2019 Pazartesi itibariyle okulumuzu kapatma sürecine üzülerek başlıyoruz.  Bugünden itibaren çocuklarımızın doğabilecek maddi ve manevi kayıplarını engellemeliyiz. Üç eğitim kurumuyla protokol imzaladık. Ataşehir Bil Anadolu Lisesi, Ataşehir Bil Koleji ve Ataşehir Bilgi Koleji.  Bu kurumlarda öğrencilerimizin,  2019-2020 Öğrenim, yemek, kitap ve kıyafet ücreti alınmaksızın, 2020-2021 Öğretim yılı kaydını gerçekleştirerek öğrencimizi nakil edebilirsiniz.

Başka okullara transfer 

“Bil Koleji ve Bilgi Koleji’nin 2020-2021 (Gelecek yıl) ücreti 25 Bin TL olarak belirlenmiştir. Eğitim ve yemek ücretinin dahil olduğu bu tutarı Aralık 2019 tarihinden başlayarak 12 taksitte gerçekleştirebilirsiniz.  Lise öğrencilerimizin nakil gerçekleştireceği Bil Anadolu Lisesi’nde de içinde bulunduğumuz yılın eğitim ve kitapları ücretsiz olacak ve gelecek yıl için 22 Bin TL öğrenim ücretiyle, aynı şartlarda gerçekleştirilebilecektir. Bu koşullar, aramızdan önceden ayrılan öğrencilerimiz için de geçerlidir. Kayıtlarını önceden almış olan velilerimiz de aynı haklara sahiptir. “

Sorunlar daha ilk yılda başladı

Ana sınıfından lise öğrencilerine kadar eğitim veren okulda, sorunlar kuruluşunun ilk yılında başladı. Geçtiğimiz mart ayı itibariyle öğretmenlere maaşlar ödenmedi. Maaşlarını alamayan öğretmenlerin okuldan ayrılmasının ardından, her hafta derslere başka öğretmenler girdi.

"Okula 18 bin 500 TL'ye kayıt yaptırdım"

Süreci bianet’e anlatan Özgür Boza Okulları’na çocuğunun kaydını yaptıran ve daha sonra kaydı geri çektiği halde parasını alamayan Selda Başusta, Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu:

“2019-2020 eğitim yılı için geçen yıl bu okula 18 bin 500 TL’ye kayıt yaptırdım. Okul eğitime başladığı ilk yılında ikinci şubesini Maltepe’ye açacağını duyurdu. Fakat daha sonra bu şubeyi açmayarak yüzlerce aileyi ve öğrenciyi mağdur etti. Maltepe’ye kayıt yaptıran öğrencileri, Ataşehir’e ücretsiz taşıyacağını söyledi. Bütün bu şikayetler üzerine temmuz ayında kaydımızı iptal ettirdik. Bizden 40 gün süre istediler, bu süreyi tanıdık, ağustos sonunda süre doldu, icraya verdik. İcra takibinde ‘böyle bir borcumuz yoktur’ diye cevap geldi.

"Paramazın ödemesini beklerken okulu kapattı"

“Alacak davası açmaya hazırlanırken bizimle aynı durumda olan velilerle protokol yaptıklarını öğrendim, protokolü yaptım. Ödeme üçe bölündü, ilk taksit 30 Kasım’da ödenecekti onu bekliyorduk. Fakat 22 Kasım’da okulu kapattı. Önümüzdeki hafta bireysel alacak davası açacağım.

"CİMER 'yargıya başvurun' dedi"

“Ben CİMER’e de başvurdum fakat bana ‘şikayet başvurunuz mali bir konu olması nedeni ile tüketici hakem heyeti veya yargı yollarına başvurmanız gerekiyor’ denildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçen hafta 55 veli dilekçe de verdik fakat oradan da geri dönüş yok. Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okullardaki bu denetimsizliği görmesini ve bir çözüm bulmasını istiyoruz. Özel okullar nasıl bu kadar açılıyor ve nasıl bu kadar keyfi bir şekilde kapatma kararı alabiliyorlar bize bunu açıklasınlar.” 

Başusta, son olarak yarın veliler olarak, okul önünde saat 13.00'te basın açıklaması yapacaklarını söyledi.(Bianet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.