Özel Hakkari Doğu Koleji engellileri unutmadı

Özel Hakkari Doğu Koleji engellileri unutmadı

Hakkari’de özel eğitim alanında Faaliyet gösteren Özel Doğu Koleji idareci,öğretmen ve öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle Hakkâri Bedensel Engelliler Derneğini ve Engelli Spor Kulüplerini ziyaret etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

Özel Hakkari  Doğu Koleji Kurucu Müdürü İbrahim Salim, Okul Aile Birliği Başkanı Demet Tuğlacı, Okulda görevli öğretmen Nurdane Aslan ve bir gurup okul öğrenci Dünya Engelliler Günü nedeniyle Hakkari Bedensel Engelliler Derneği'ni ziyaret etti. 

Ziyaretçiler Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ve İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cahit Mollaosmanoğlu tarafından karşılandı.

Ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti dilegetiren Dernek Başkanı Keskin, eğitimde fırsat eşitliğinin halen engelliler açısından uzak bir söylem olduğunu, mevcut kaynaştırma sınıflarında ve evde eğitim alan engellilerin sayısal olarak yetersiz olduğuna dikkat çeti.

Engelli  bireylerin örgün eğitim çerçevesine toplumsal yaşama dahil edilmesi gerektiğini belirten Keskin, bunun için bir takım tedbirlerin alılmasına yönelik politikalar geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Keskin, Hakkâri’de özel eğitim kurumlarının elzem olduğunu bu alanda ilk adımı atan okullulardan  biri olan Özel Doğu Kolejini tebrik etti ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.