Özel Doğu Koleji ile kadın kooperatifinden örnek çalışma

Özel Doğu Koleji ile kadın kooperatifinden örnek çalışma

Hakkari’de faaliyet gösteren Çiçeklerin Özü Kadın kooperatifi ile Hakkari Özel Doğu Koleji örnek bir çalışmaya imza attı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi’ne üye kadınlar Özel Hakkari Doğu Koleji’nin çevre düzenlemesini yapıp öğrencilere çevre bilincini aşılayacak önek bir çalışmaya imza attılar.

Kooperatife üye kadınlar ile öğrencilere çiçekler ile ilgili bilgi verip çiçeklerin nasıl ekildiğini ve nasıl korunacağı konusunda bilgi verdi.

Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Özel Hakkari Doğu Kolejinin Kurucu Müdürü İbrahim Salim,  ”Bugün okulumuzda çevre düzenlemesi ve sorumluluk adı altında Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifinde ye alan arkadaşlar ile birlikte okulumuzun çevre düzenlemesi için bir yeşillendirme çalışması yaptık. Buradaki amacımız hem öğrencilerimize böyle bir alışkanlık kazandırmak hem de okulumuzun bahçesini yeşillendirmek için böyle bir çalışma yaptık. Bu çalıma için destek veren kadın arkadaşlara teşekkür ederim. Böyle çalışmaların diğer kurum ve kuruluşlara örnek olmasını dileriz. Bu tür çalışmaların artırılması için herkesin çaba vermesi gerekir” dedi.

Kırıkdağ köyündeki faaliyet gösteren Hakkari’deki ilk kadın kooperatifi olan  Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi  yönetim kurulu üyesi Serap Kurt ise 20 üyesi ile birlikte süs bitkisi ile fide ve fidan ekimi çalışması yaptıklarını belirterek, “üç yıldır Hakkari’de  yereldeki kurumların çevre düzenlemesinde görev aldık. Bu sene bir farkındalık çalışması yaparak öğrenciler ile birlikte Özel Doğu Koleji’nin bahçesine çiçek ektik. Burada bize yardımcı olan okul yönetimine öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.

1-491.jpg

3-377.jpg4-325.jpg5-226.jpg2-457.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.