Özalp’ta Okul  Kantinleri denetlendi

Özalp’ta Okul  Kantinleri denetlendi

Özalp Belediyesi  Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri ile beraber  ilçede bulunan okulların kantinlerini   denetledi.

2019-2020 Eğitim-öğretim yılı ders zilinin çalmasının ardından Özalp  Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerini mercek altına aldı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki  okulları dolaşarak denetimlerde bulundu. Denetimlerde ciddi bir sorunla karşılaşılmazken, özellikle okul kantinlerinin mevzuata uygun çalıştırılması için işletmecilere uyarılarda bulunuldu. Gıda maddelerinin son tüketim tarihine, hijyen kurallarına uyulup-uyulmadığına, çalıştırma ruhsatları bulunup-bulunmadığına bakıldığı denetimlerde, zabıta müdürlüğü ekipleri, genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konusunu da titizlikle inceledi.

Zabıta ekipleri, yaptığı denetimlerde, okul kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında da bilgiler verdi. Zabıta müdürlüğü ekipleri, denetimlerin ve işletmecileri bilgilendirme çalışmalarının periyodik aralıklarla süreceği belirtildi.

1-20190913083316.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.