Özalp Belediyesi'nde 'iş sağlığı ve güvenliği'denetimi

Özalp Belediyesi'nde 'iş sağlığı ve güvenliği'denetimi

Özalp  Belediyesi, bünyesinde çalışan işçilere ve çalışma sahalarında iş güvenliği denetiminde bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaygınlaştırılan İş Sağlığı ve İş Güvenliği yönetmenliği doğrultusunda hareket eden Özalp  Belediyesi, bünyesinde çalışan işçileri önce eğitime aldı, daha sonrada sahadaki çalışma koşullarını denetledi. Özel bir firmada görevli   yetkili iş güvenliği uzmanları , ilk olarak belediyeye ait Fen İşleri ve Temizlik İşleri personellerinin sahadaki çalışmalarını denetledi. 6331 sayılı iş güvenliği kapsamında personellerin iş güvenliği kültürüne hakim olmaları konusunda ikaz ve uyarılarda bulunan yetkililer, denetimler kapsamında çalışma alanlarında kişisel koruyucu malzemelerin kullanılıp kullanılmadığı konusunda gerekli incelemeleri yaptıktan sonra belediyeye ait garaj  ve personel dinlenme yerleşkelerini denetledi.

İş  güvenliği konusunda, yönetmelikte uyulması gereken çoğu  kuralları yerine getirildiğini  belirten yetkililer, denetimlerin sıklıkla devam edeceğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.