Oy ve Ötesi’nden “Türkiye Öncelik Haritası”

Oy ve Ötesi’nden “Türkiye Öncelik Haritası”

Oy ve Ötesi’nden yapılan açıklamada “Türkiye Öncelik Haritası”nda gönüllüye en çok ihtiyaç duyulan ilçelerin sınıflandırıldığı, geçmiş seçimlerde ulaşılamayan ilçelerde bulunmanın öncelikli olarak hedeflendiği ifade edildi.

Oy ve Ötesi, 24 Haziran seçimlerinde sandık müşahitliği için “Türkiye Öncelik Haritası” hazırladı.

Seçimlerde Türkiye'deki tüm iller için kayıt açtıklarını ve yeterli sayıda başvuru alındığı ölçüde tüm sandıklar için müşahit organizasyonu yapmayı hedeflediklerini belirten Oy ve Ötesi, 16 Nisan referandumunda gönüllülerden elde edilen verilere dayanarak ulaşılamayan sandıkları belirledi.

Oy ve Ötesi’nden yapılan açıklamada, “Türkiye Öncelik Haritası”nın, geçmiş seçimlerde elde edilen tüm verilere dayanılarak yeterli ve dengeli sayıda sandık kurulunun oluşmadığı ilçelerin puanlanmasıyla oluşturulduğu belirtilerek, “Daha önce hiç veri alınamayan ve seçmen sayısı yüksek olan ilçeler, bu haritada gönüllüye en çok ihtiyaç duyulan ilçeler olarak sınıflandırılmıştır” denildi. (EKN)

* Müşahit kaydı yaptırmak için tıklayın 

TÜRKİYE ÖNCELİK HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.