Otomotiv şirketleri, fabrikaları vantilatör üretimine hazırlıyor

Otomotiv şirketleri, fabrikaları vantilatör üretimine hazırlıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok hükümetin vantilatör ve maske üretimine destek olmaları çağrısı üzerine otomotiv şirketleri harekete geçti.

Pazartesi günü Fiat, Çin’deki fabrikalarından birini ayda bir milyon maske üretimine hazırlamaya başladı.

Birçok ülkede hastanelerde bakıma ihtiyaç duyacak kişilerin solunumuna yardımcı olacak yeterli sayıda vantilatör bulunmadığı ifade ediliyor.

ABD’de General Motors, Ford ve Tesla, Japonya’dan Nissan ve İngiltere’de Formula 1, vantilatör üretimine destek için kaynaklarını sunma vaadinde bulundu.

ABD, Avrupa ve Asya’da birçok otomobil fabrikası koronavirüs salgını nedeniyle üretimi durdurdu.

Elon Musk'tan Los Angeles'a 1255 vantilatör

Tesla’nın CEO’su Elon Musk ise ABD’de Los Angeles kenti yetkililerine 1255 adet vantilatör bağışında bulunduğunu açıkladı.

Twitter’da konu ile ilgili paylaştığı mesajında Musk, vantilatörleri geçen hafta Çin’den aldığını ve ABD’ye taşıttığını yazdı.

Musk, daha önce koronavirüs salgınını ciddiye almayan yorumlarda bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.