"Oruç Reis faaliyete devam edecek"

"Oruç Reis faaliyete devam edecek"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin, ikmal ve bakım işlemlerinin ardından faaliyetine devam edeceğini duyurdu.


"Oruç Reis faaliyete devam edecek"
İlişkili Haberler
Oruç Reis araştırma gemisi Antalya açıklarına demirledi
Oruç Reis araştırma gemisi Antalya açıklarına demirledi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, "Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, ikmal ve bakım işlemlerinin ardından sismik arama ve araştırma faaliyetlerine devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, gemi ile 10 Ağustos'ta Akdeniz'de araştırmaya başlandığı hatırlatıldı.

Oruç Reis sayesinde, 3 bin 525 kilometre sismik veri toplandığı belirtilen açıklamada, aylık rutin bakım gereği geminin limana döndüğü, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından sismik arama ve araştırmalara devam edileceği kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye’nin Akdeniz’de uluslararası hukuka dayanan arama ve sondaj faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğü belirtilirken, Yavuz Sondaj gemisinin halen Selçuklu-1 kuyusunda, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin de Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine devam ettiği hatırlatıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.