Ortaokul ve lise öğrencileri yüz yüze eğitime başladı

Ortaokul ve lise öğrencileri yüz yüze eğitime başladı

Salgını tedbirleri kapsamında bir süre çevrim içi derslerine devam eden öğrenciler, yeniden sınıflarına girerek ders başı yaptı.

COVID-19 ile mücadele sürecinde hazirana ilişkin kademeli normalleşme kapsamında, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime geçildi.

Salgın tedbirleri kapsamında bir süre çevrim içi derslerine devam eden öğrenciler, yeniden sınıflarına girerek ders başı yaptı. Öğrenciler maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak sıraya girdi. Törenin ardından öğrenciler, sırayla okula girdi.

İstanbul'da öğrenim gören Kaan Tuna, yeniden okula geldiği için mutlu olduğunu dile getirerek, "Çok heyecanlıyım. Ama maske takınca çok daralıyorum. Okul yine de çok güzel. Canlı dersten bir şey anlamıyorum. Okulu çok özledim, arkadaşlarımla buluştuğum için mutluyum" dedi. 

Burhan Sakallıoğlu ise yeniden okula geldiği için heyecanlı olduğunu belirterek, "Okulu çok özledim. Arkadaşlarıma kavuştum. Eski arkadaşlarımı gördüm" dedi.

Edirne'de öğrenim gören 8. sınıf öğrencisi Ayşenaz Öztürk ise okulun açılması dolayısıyla mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Çok kısa bir zaman dilimi ama telafi yapmamız için fırsat geçti elimize. Maske ve mesafe kurallarına uyduğumuz sürece bir sıkıntı çıkmayacak."

Aynı okulun 7. sınıf öğrencisi Beyza Işık da okulunu özlediğini belirterek, "Yaklaşık 1,5 yıldır okula gitmiyoruz. Birkaç hafta sonra okullar kapanacak yaz tatili geldi. Özledim okulu açıkçası. Maskemi asla çıkartmayacağım, sosyal mesafeme dikkat edip, temizliğe önem vereceğim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.