Öpengin, Şemdinli’den aday adayı oldu!

Öpengin, Şemdinli’den aday adayı oldu!

Eski Şemdinli Belediye Başkan Yardımcısı, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe yöneticisi İbrahim Öpengin HDP’den Şemdinli Belediye eşbaşkan aday adayı oldu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP 31 Mart yerel yönetim seçimlerinin hazırlıklarına devam ederken, 2007 – 2008’de Şemdinli Belediye Başkan Yardımcısı görevinde bulunan ve BDP Şemdinli ilçe yönetiminde görev alan İbrahim Öpengin Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Şemdinli Başkan aday adaylığı başvurusu yaptı.

Aday adaylık başvurusu ile ilgili Hakkari Objektif Habere açıklama yapan İbrahim Öpengin, ‘Demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren HDP’ye yönelik baskının zirve yaptığı bir ortam 31 mart seçimleri yapılıyor. Partimiz her yönden bir kuşatma altına alınmış her gün yeni operasyonlarla arkadaşlarımız gözaltına alınmaktadır. Bende bu mücadelenin bir neferi olarak bu zorlu süreçte görev alarak partime ve halkıma karış sorumluluklarımı yerine getirmek istedim” dedi. 

Bu zorlu süreçte, Şemdinli için çok sayıda aday adayının HDP’ye başvurduğunun altını çizen Öpengin, “Partimizin ve halkımızın tercihine saygı duyarak şimdiden aday olacak arkadaşımıza başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Halkı karar alma sürecine katacağı mesajını veren Öpengin, Şemdinli belediyesini halka açacaklarını kaydetti ve yetki verilmesi durumunda hayata geçireceği projeleri şu şekilde sıraladı: 

“En az iki ayda bir genel halk toplantısı düzenleyip halkımızın görüş ve önerilerini dikkate alacam. Belediye Meclis toplantılarını halka açmak yoluyla yapacağım. Halkın tamamını ilgilendiren hayati konularda koşullar uygunsa referandum yöntemi bile deneyebilirim. Kurumun ekonomik olanakları uygun olursa temel hizmetlerin (ulaşım ve su v.b)  ücretsiz yada cüzi ücretler karşılığında verilmesini sağlamaya çalışacağım. Kültürel değerlerin korunması ve geliştirilmesi için çalışacağım. Kürt dilinin kullanımının artırılması için projeler geliştireceğim. Atıl duruma getirilen kültür merkezini faal duruma getireceğim. İlçenin ekonomik kalkınmasına katkı sunmak amacıyla yerel ürünlerin (Bal, ceviz, üzüm, elma ) paketlenmesi ve pazarlanması için projeler geliştirmeyi ve bunları yaparken kadın emeğinin değerlendirilmesini esas alacağım. Gençlerin meslek sahibi olmasına dönük gençlik çalışmaları yürütürken, gittikçe daha fazla gencimizi pençesine alan uyuşturucu madde bağımlılığına dönük farkındalık ve rehabilitasyon çalışmaları başlatacağım

İbrahim Öpengin Kimdir?

1977 Şemdinli doğumlu olan İbrahim Öpengin, evli ve 4 çocuk babasıdır.  Lise mezunu olan Öpengin, esnaflık yapıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.