Online Kürtçe eğitime büyük ilgi!

Online Kürtçe eğitime büyük ilgi!

Kürt Araştırmaları Derneği, korona virüsü nedeniyle online eğitime geçtiğini duyurdu. Başvuruların başlamasının ardından 12 saat içerisinde 1048 kişi başvurdu.

Kürt Araştırmaları Derneği, online eğitime geçtiğini duyurdu. Dernek, Kürtçenin Kurmancî ve Kurmanckî lehçelerinde eğitim verecek. Dersler haftanın her günü saat 19.00 ile 21.00 saatleri arasında Zoom programı üzerinden olacak.

27 SINIF AÇILACAK, 30 ÖĞRETMEN GÖREV ALACAK

Kürt Araştırmaları Derneği online eğitime geçtiğini duyurduktan sonra yoğun ilgiyle karşılandı. Kürtçe eğitim almak için başvuranların sayısı kısa sürede bin kişiyi geçince Kürt Araştırmaları Derneği, “Dün gece başlattığımız online ders duyurusu için şuan itibariyle binin üzerinde başvuru aldık. Başvuru sayısının mevcut kapasitemizi aşmasından ötürü geçici olarak kayıtları durdurduk. 15 Nisan’a kadar başvuranlar için dersler organize edilecektir” açıklamasını yaptı.

Kürt Araştırmaları Derneği Eş Başkanı Eyyüp Subaşı, dün akşam saat 22.00’den sonra kayıt almaya başladıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bugün saat 14.00’a kadar 1048 kişi başvurdu. Biz de başvuruları durdurduk. 27 sınıf açılacak, dersler ise 15 Nisan’da başlayacak. Her sınıf 40 kişiden oluşacak ve yaklaşık 30 öğretmen görev alacak. Başvuruların yoğun olacağını bekliyorduk ama bir günde 1048 kişinin başvuracağını beklemiyorduk. Biz kayıtları durdurduk ama önümüzdeki günlerde bir düzenleme yaparak yeniden başvurulara açacağız. Bir formül bulmaya çalışacağız. Haftanın her günü dersler olacak. Öğrenciler hangi günü seçtiyse o günkü derse katılım sağlayacak. Bir öğrenci haftada bir gün derse katılacak ama haftanın her günü dersler olacak.”(DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum